LTS brugsanvisning

INTRODUKTION

Tillykke med din Equine LTS. 

For at sikre, at du får optimalt udbytte af systemet, bedes du læse denne instruktion grundigt før brug. Equine LTS er ikke en erstatning for dyrlægebesøg. Ved akutskader eller usikkerhed angående hestens sundhed og trivsel, kontakt altid en dyrlæge.

       BAGGRUND

Equine LTS er udviklet med udgangspunkt i NASA´s LED teknologi. Når astronauter befinder sig i rummet, heler eventuelle skader ekstremt langsomt eller slet ikke grundet vægtløshed. Forsøg med Laser teknolog i bestemte bølgelængder, påviste en væsentlig øgning af helingsprocessen.

Equine LTS bruger 3 forskellige typer Led lys med meget specifikke bølgelængder. Blåt lys trænger 0.3mm ind under huden. Virker antibakteriel, reducere ar og kan øge hårvæksten. Rødt lys passere igennem huden ind i muskler og sener med op til 23 cm og øger regenerering i cellerne med optil 200%. 

Infrarødt lys ses ikke med det blotte øje, DET ER LYS SOM ER UDENFOR DEN SYNLIGE SPEKTRUM, men er den type lys der trænger dybest ind i muskler og senerne.

LASER ELLER LED?

Laserlys er monokromatisk lys, det vil sige det er ensfarvet lys som rød, blå, infrarød og grønt lys. Hvidt lys, altså lys som kommer fra en almindelig pære er en blanding af mange forskellige bølgelængder af lys og er derfor ikke monokromatisk. Laserlys er kohærent lys, det vil sige at alle bølgerne er synkrone, og skaber en samlet lysstråle som er meget lille og meget koncentreret og kan nå uendeligt langt væk. 

LED er også monokromatiske lys, som i rød, infrarød, blå og grønt lys. Lyset er ikke kohærent lys, hvilket betyder at bølgerne ikke er synkrone. Dette giver en større spredning på lyset og man kan derfor behandle et større område ad gangen. 

Her kommer så den sjove del. Alle moderne lasere, er lavet med en LED, altså monokromatisk ikke kohærent lys. Lyset bliver så filtreret med et gitter, som kun tillader lysbølger med den samme retning at trænge igennem. Det lysstråle som trænger igennem kohærent, bliver koncentreret med en linse. 

Forskellen mellem laser og LED lys er et gitter og en linse, hvilket bestemmer spredningen og koncentrationen af lyset. Derfor bliver LED behandlingen oftest refereret til som kold laser behandling eller Low-Level-Laser-Therapy

 

HVAD KAN EQUINE LTS BRUGES TIL

       Seneskader

Equine LTS er fordelagtig ved alle typer seneskader. Skadeperioden reduceres med op til 2/3 del. Arvæv reduceres.

       Forebyggende

Equine LTS kan bruges forebyggende. Efter træningspas benyttes Equine LTS på områder, hvor hesten ofte syrer til i de store muskelgrupper. Lænd, ryg, skulder, kryds. Dette vil reducere mælkesyre i musklerne i væsentlig grad og hesten restituerer hurtigere. Da Equine LTS har en stor anlægsflade, kan hele hesten hurtigt behandles.

       Mug

Laser lys virker bakteriedræbende. Mug er en svamp, der hurtigt og effektivt ødelægges af Laser lys. Når mug er forsvundet, fortsættes behandlingen yderligere et par dage, for at sikre at alle bakterier er væk. 

       Sårheling

Sårheling reduceres tidsmæssigt med op til 2/3 dele og gendannelse af hårvækst kan øges. Minimere arvæv efter skader eller operation, samt forbygger infektion. 

       Muskelskader/ømhed

Equine LTS benyttes ved alle former for muskelskader eller ømhed. Blodgennemstrømningen i musklen øges og hesten restituerer væsentlig hurtigere og forbedrer muskelskader med på til 40%.

Smertebehandling

Kan også bruges til smertebehandling, da smerter bliver reduceret med op 47% ved første behandling. 

       Sparkeskader

Start behandling med Equine LTS snarest muligt efter skade. Gerne 3 – 4 behandlinger indenfor 24 timer efter skadens opståen. Reducerer hævelse og ømhed med 2/3.

       Gigt

Gigt er en form for inflammation i leddene, som kan være rigtigt smertefuldt. Behandling med LTS vil reducere inflammationen og virke smertenedsættende. 

       Overben

Ved et overben, kan en kontinuerlig behandling med LTS reducere et overben markant. Behandlingen skal forgå dagligt, 3-5 minutter på det pågældende område og ikke stoppes før overbenet er væk, hvilket kan tage flere uger. 

 

      PRAKTISK OG VIGTIG INFORMATION

 • Sørg altid for at Equine LTS pålægges et tørt og rent område. Tør evt. med rent håndklæde først.

 

 • Læg Equine LTS på det skadede område og tænd. Lad virke 3-5 minutter. Gentag behandlingen dagligt. Ved vedligeholdelse lad virke 3-5 minutter.

 

 • Max behandlingstid er 5 min, kan evt. gentages 2-3 gange dagligt.

 

 • Ved ben skader foldes Equine LTS forsigtigt omkring det skadede ben. Når hesten har vænnet sig til behandlingen, kan LTS evt fastsættes på benet med en bandage, men hesten skal være cool nok til at kunne, stå stille og forholde sig i ro. Fold ALDRIG LTS på tværs af lysene. Garantien bortfalder i givet fald.

 

 • Lad IKKE hesten stå uden opsyn under behandling.

 

 • Brug ikke andre strømforsyninger end den medfølgende, da garantien i så fald bortfalder. Det vil sige, hvis der medfølger et batteri, er det denne som skal bruges som strøm forsyning og IKKE opladeren til batteriet, siden denne ikke er beregnet til at strømforsyne LTS.  

 

 • Kik IKKE direkte ind i LED lys.

 

 • Led lys kan forsigtigt renses med en vatpind med husholdningssprit, mens den er slukket. 

 

 • Kom IKKE Equine LTS i vaskemaskine eller på anden måde i kontakt med vand, da det elektriske system ødelægges og garantien bortfalder.

 

 • Som opbevaring, brug kun den medfølgende pose. LTS MÅ KUN FOLDES LANGS LYSENE ved opbevaring. Hvis den foldes på den anden led bortfalder garantien.

 

 • Man må IKKE stå, ligge eller stille noget tungt oven på LTS. LTS skal altid ligges ovenpå det pågældende område.

 

 • Man må IKKE vride LTS. Indeni selve LTS er der et elektrisk system som består at ledninger, meget tyndt kobberpapir som kan knække hvis man vrider eller folder LTS den forkerte vej. Garantien bortfalder i givet fald.

 

 • Ved reklamation, kontakt venligst Equine LTS på mail info@equinelts.com. Send ikke LTS tilbage uden aftale, forsendelsen sker for egen regning.  

 

     Det aftagelige genopladelige batteri – Vigtig info!!!!!

Der findes en tænd/sluk knap på siden af batteriet, denne SKAL være tændt når batteriet er i brug og under opladningen. Batteriet må ikke opbevares koldt, når batteriet kommer under 5 grader C aflades det.  Husk at genoplade batteriet efter brug. Sluk for batteriet, når det ikke er i brug. Brug kun den medfølgende strømforsyning til batteriet, ellers bortfalder garantien.  LTS må IKKE være tilsluttet batteriet, mens det oplades. Oplader til batteriet er KUN beregnet til opladning og ikke som strømforsyning direkte til LTS. Opladeren kan i værste fald overophede. Garantien bortfalder ved forkert brug af oplader til Batteri.

Henvendelse angående produktet rettes til Equine LTS.