Spørgsmål og svar

Batteriet oplader ikke?

Når batteriet oplades, skal det være tændt. Der sidder en knap på siden af batteriet som skal være tændt, når batteriet oplades og er i brug. Sluk altid for batteriet når det ikke er i brug. Ellers aflades det.

Når opladeren til batteriet sættes i stikkontakten og der tændes for batteriet, vil opladeren i stikkontakten lyse rød. Når batteriet er fuldt opladet, lyser opladeren i stikkontakten grøn.

Batteriet må ikke være tilsluttet LTS, når det oplades. Opladeren kan overophede, da den skal trække både batteriet og LTS. Det er den ikke dimensioneret til. Samtidig oplader batteriet ikke.

 

Må jeg bruge adapteren til at oplade batteriet?

Har man en adapter til LTS (ekstra tilkøbt ledning som bruges direkte i stikkontakt tilsluttet LTS), må denne ikke benytte til opladning af batteriet, da den har for højt et output til opladning og kan skade batteriet. Brug kun adapter der er købt hos Equine LTS, da det er vigtigt at outputtet fra Adapteren er korrekt. Et for højt Output kan ødelægge LTS.

 

Hvad gør jeg hvis min LTS bliver beskidt?

LTS må ikke vaskes i vaskemaskine eller håndvaskes. Man kan forsigtigt bruge en fnugrulle til at fjerne heste- eller hundehår etc. Lysene kan forsigtigt rengøres med en vatpind og lidt sprit. Brug evt et viskestykke opvredet med vand og opvaskesæbe til forsigtigt at vaske overflader. Krads ALDRIG i silikonen der beskytter lysene, da silikonen hermed kan knække.

 

Hvordan undgår jeg, at LTS bliver beskidt?

Equine lTS har fremstillet et Cover med en plastic forside, som du kan bruge som overtræk. Herved undgår du at LTS bliver beskidt eller dækket af fx heste- eller hundehår. Betrækket kan håndvaskes og af-sprittes, så det kan benyttes til både mennesker og dyr. Plasticforsiden er testet på Niels Bohr Instituttet, så vi med sikkerhed ved, at alle lys giver det output de skal.

 

Må man lægge sig ovenpå LTS?

Nej. LTS kan ikke tåle, at noget tungt lægger ovenpå den. Der er en stor mængde kobbertråde og andre bestanddele, der kan knække eller vrides og LTS går helt eller delvist i stykker. Undgå at træde på LTS.

 

Der er 2 rækker i midten der ikke lyser?

Række 2 og 4 fra venstre lyser ikke. De 2 rækker er infrarøde lys, der ikke kan ses med det blotte øje. Da det er Near Infrared light, kan man godt ane en lille rød prik i lysene, især i mørke. Da lysene er sammensat i et kredsløb, vil de røde/blå lys heller ikke virke, hvis én af de infrarøde er defekt. Virker fx nå 4 fra venstre ikke, vil den sidste række med røde/blå lys heller ikke virke. Virker Infrarød nr 2 fra venstre ikke, vil der ikke være tændt for rød/blå nr. 3 fra venstre og resten af LTS virker således heller ikke.

 

Hvad sker der, hvis jeg taber LTS på gulvet?

Der sker intet. I princippet, kan man tabe LTS ud fra Rundetårn uden den går i stykker.

 

Hele LTS virker ikke?

Enten er det batteriet eller strømforsyningen der ikke virker, eller der er blevet hevet for hårdt i LTS strømstikket. Undgå altid at hive i LTS stikket. Kontakt Equine LTS, så fixer vi det.

 

Hvor mange timers brug er der i LTS?

Den standard der er normen for de LED lys vi benytter til LTS er 50.000 brandtimer. Til orientering er der 8.760 timer på et år.

 

Er det ligegyldigt hvilken vej LTS bøjer?

Nej. Det er meget vigtigt at LTS altid bøjes den rigtige vej om fx et ben. Den eneste vej LTS må bøjes er med lysene lodret. Der er en stiver syet ind i LTS netop med det formål, at det er sværere at bøje LTS den forkerte vej.

 

Virker LTS bedre, hvis jeg lader den sidde længere end anbefalet?

Nej. Cellernes kraftcenter kan kun optage op til ca. 10 joules pr. behandling. Præcis som en mobiltelefon kun kan oplade til 100%. Det er det samme med cellerne. De optager det de kan, resten er spild af tid. Max optagelse med LTS er opnået på 3-5 minutter. Vanskelige/komplicerede- eller akutskader kan med fordel behandles 2-3 gange pr. dag med timers mellemrum.

 

Hvordan sætter jeg LTS fast omkring et ben eller om fx hesten?

Equine LTS har udviklet et system med elastikker påsat velcro. Man kan tilkøbe et sæt elastikker, der kan sættes uden på LTS omkring et ben. Elastikkerne har ekstra velcro på, så de kan tilpasses både pony- og hesteben. Samtidig har vi fremstillet elastikker i forskellige længder, så de kan sættes omkring hestens mave og omkring halsen/nakke. Derudover kan LTS påsættes et ben med bandager eller som afbilledet på vores hjemmeside, med en simpel kontorclips, der kan købes hos boghandleren.

 

Min LTS bliver meget varm?

LTS lysene har et stort output, som gør ad lysene føles varme. Især i sommerperiode med høje temperaturer, kan LTS føles meget varm. Undgå for lange behandlingstider pr område. LTS bør kun benyttes 3 minutter pr. område der ønskes behandlet. LTS er produceret i materialer, der ikke kan antændes af lysene. Undgå at benytte LTS i meget lange perioder (timer) af gangen. Husk at slukke for LTS efter endt behandling.

 

Hvad gør jeg, hvis min LTS går i stykker?

Kontakt Equine LTS via Hjemmesiden eller på nedenstående tlf. Beskriv problemet og hvordan du mener det er opstået. Produktet kan ifølge aftale med firmaet, fremsendes til vores firmaadresse, hvorefter vi gennemgår LTS. Er det et problem, der er omfattet af garantien, laves LTS uden beregning eller hvis dette ikke er muligt, får du en ny. Er problemet derimod opstået p.g.a forkert brug eller forkert håndtering (dette kan være hvis LTS er blevet bøjet den forkerte vej, eller noget tungt har stået på den fx en hest eller et menneske), kan vi efter forudgående aftale med dig, foretage en reparation med fakturering af time- og materialeforbrug. I så fald betaler du ligeledes for fragt. Kontakt tlf 4274 0253.